skip to Main Content

Wat zijn de verschillen tussen gamen op een Xbox, PlayStation of pc?

gamenEr zijn veel verschillende apparaten die gebruikt kunnen worden om te gamen. Zo kiezen sommigen ervoor om een gaming pc kopen terwijl anderen meer interesse hebben in het gebruiken van een Xbox, een Playstation of soms een telefoon. Er zijn een aantal redelijk grote verschillen bij het gebruik van deze verschillende apparaten. Vaak hangt het vooral af van het type game dat gespeeld wordt en het stukje persoonlijke voorkeur komt er uiteraard ook bij kijken. Wanneer je een beginnende gamer bent is het dus wel handig om te weten wat de verschillen zijn en wat er bij komt kijken wanneer je kiest voor een van de apparaten. Er is per apparaat soort ook veel verschil op het gebied van de verschillende modellen, hoe uitgebreid de set up is en een aantal voorkeuren op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. De budgetgrootte komt er natuurlijk ook nog bij aangezien sommige setups een stuk prijziger kunnen uitvallen dan de ander. Hieronder is een beschrijving van de meest voorkomende en veelgebruikte game apparaten en wat het apparaat anders maakt dan de rest. 

 

Waarom zou je kiezen om een Xbox of een Playstation aan te schaffen?

Gamers kiezen vaak óf een Playstation óf een Xbox. De meningen over beide spelcomputers is hevig verdeeld over de gamer populatie. De spelcomputers zullen voor ‘non gamers’ vrijwel hetzelfde lijken maar er zijn degelijk verschillen. Ondanks de paar verschillen is het voornamelijk een voorkeur kwestie en wordt het persoon vaak beïnvloed door wat zijn of haar gamer vrienden gebruiken in verband met het samen online spelen. De grootste verschillen tussen Playstation en Xbox zijn de spellen en het gewicht. De spellen van Playstation kunnen namelijk alleen maar gebruikt worden op de Playstation terwijl de spellen van Xbox ook op de pc beschikbaar zijn. Dit maakt het voor Xbox gebruikers mogelijk om te spelen met en tegen pc gebruikers terwijl Playstation gebruikers alleen met elkaar kunnen (en vaak ook willen) spelen. Verder is het gewicht ook verschillend. Over het algemeen is de Xbox zwaarder dan de Playstation, het verschilt per uitvoering en model maar bij de meeste versies is dat wel het geval. 

 

Waarom zou je er voor kiezen om een gaming pc aan te schaffen?

Veel gamers die competitief en vaak gamen neigen naar een pc, ook over dit onderwerp wordt veel gediscussieerd door de gaming community aangezien het opnieuw een kwestie van voorkeur is. Velen kiezen voor een pc omdat het makkelijker en preciezer te bedienen is, het vaak een betere beeldkwaliteit heeft, goedkopere prijs (afhankelijk van de set up) en upgrades. De set up speelt hier wel een grotere rol bij aangezien dit de prijs bepaal en ook de uitgebreidheid van de spellen en mogelijkheden. Shops zoals lalashops bieden verschillende onderdelen om de setup te personaliseren en zo uitgebreid mogelijk te maken zoals je dat zelf wilt. Dit maakt het makkelijker om je aan het budget te houden en om per onderdeel te kiezen waar jouw voorkeur het is aangezien niet alles samen gekocht hoeft te worden. Ook het aanbod van spellen is stukken groter bij de pc wat natuurlijk altijd wel een voordeel is. 

 

Back To Top