skip to Main Content

De beste gadgets om je verlichting te bedienen

In Nederland houdt men heel veel van licht. Wanneer het buiten aan het schemeren is, gaan wij mensen naar binnen op de lichtjes aan te doen. Als mens ren je meestal van de ene naar de andere kant van het huis om alle lichtjes aan te doen. Wanneer je klaar bent daarmee, kun je pas rustig jouw kopje koffie drinken op de bank. Tja, heel veel werk is dat! Zit je momenteel op het punt waar jij moe bent om de lichtjes elke dag één voor één aan te doen? Wil jij zo graag verandering hierin? Ik kan je meer daarover vertellen. Lees de onderstaande vastleggingen dan maar!

Hier in Nederland zijn wij heel innovatief bezig. Er zijn namelijk enkele oplossing om vanuit jouw luie bank al jouw lichten in huis aan te doen. Ben je super nieuwsgierig hiervoor? Prima! In hoofdlijnen kun je jouw lichtjes op een afstand aanmaken, door onder andere gebruik te maken van:

  1. afstandsbediening;
  2. jouw smartphone;
  3. uitspraakjes;
  4. speciale stekkers en
  5. lichtgroepen met een stekkerblok.

Afstandsbediening

Je kunt hierbij kiezen voor ‘slimme verlichting’. Deze gaat heel gemakkelijk aan. Je dient die te koppelen aan een schakelsysteem. Op die manier kun je elke avond op jouw luie bank de lichtjes aandoen met een afstandsbediening.

Smartphone

Tegenwoordig is de technologie heel erg ver. Dit, voorbij bij het merk Phillip. Wanneer je dit merk thuis hebt, kun jij jouw lampen aanmaken door gebruik te maken van jouw smartphone. Je dient de lichtjes te koppelen aan een applicatie op jouw smartphone, IPad, tablet of Apple Watch. Je klikt verder maar op een knopje en al jouw lichtjes gaan aan. Heel smart werkt dat!

Uitspraakjes

Heb jij ooit eens gehoord van Siri of Google Now? Aan de hand van deze twee, kun je door middel van een uitspraak jouw lichtjes aan doen. Indien jij slimme verlichting thuis hebt, kun je die, niet alleen door een afstandsbediening of smartphone, maar ook door een uitspraakje aan doen. Enkele voorbeelden waarmee deze allemaal werken, zijn onder andere Siri voor Iphones en andere vergelijkbare apps zoals Cortana, Google Now en Assitent. Je dient de lichtjes zodanig te installeren en te linken met de applicaties. Ook dien je ervoor te kiezen of je maar een lampje of een hele groep lampjes wenst aan te doen. Hoe het allemaal werkt? Nadat jij al jouw instellingen gedaan hebt, zeg je eens: “Siri, schakel de verlichtingen aan”. Je zult opmerken dat alle lampen die gelinkt zijn, aan zullen gaan. Heel handig!

Speciale stekkers

Er is namelijk ook een mogelijkheid om niet-slimme apparaten op een slimme manier aan te doen. Hoe kan dat nou allemaal? Je kunt hiervoor de slimme stekker gebruiken. Deze kun je vinden bij de TP-link. Je kunt jouw lampen aandoen, wanneer die met een stekker aan het stopcontact worden aangedaan. Op die manier kun jij jouw lampen vanuit een afstand aan- en uitdoen. Weet je wat deze manier ook zo handig maakt? Je kunt het ook gebruiken om jouw koffiezetapparaat aan te doen. Stel je maar eens voor dat je lekker ligt op de bank en jouw koffie zelf wordt gemaakt. Tja, wat een geweldig gevoel!

Lichtgroepen met een stekkerblok

Je snapt dat je voor de bovenstaande punten redelijk veel geld aan de kant moet zetten, want daar vind je de meest moderne vormen van het aan- en uitdoen van jouw lichten. Wat doe je dan wanneer je niet zoveel geld hebt en je toch op een luie manier jouw lichten wenst aan te doen? Hierbij maak je gebruik van een stekkerblok. Je sluit hier jouw (belangrijke) lichten aan en je drukt maar één keer om de (belangrijke) lichten aan te doen. Op die manier hoef jij elke dag niet van de ene naar de andere kant van het huis te rennen om jouw (belangrijke) lampen aan te doen. Doe het gewoon binnen één keer en rust voor de rest van de avond maar op jouw luie bank!

Zo zie je dus dat je niet zonder de huidige technologie kan. Die vervangt namelijk onze menselijke handelingen. Het is totaal niet slecht, want als Nederlander werk je heel hard. Soms ben je ook te moe om van de ene kant naar de andere te rennen en alle lichten aan te doen. Kiezen voor de huidige electronics is totaal niet fout. Bespaar jezelf dan maar! Tot slot hoop ik dat je dit artikel super leerrijk vond!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top